Hoeve De hoge Schure

Beschrijving

Kortemarkstraat nr. 165. Hoeve zogenaamd "De hoge Schure", cf. aanduiding stafkaart. Eerste vermelding van het toponiem "hoge schure" in 1785 (cf. K. De Flou). Site als dusdanig reeds met twee losse bestanddelen aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Op de kaart van Ph. Vander Maelen (1846-1854) benoemd als "Hooge Schuer Fe", op de kaa

Is de omvattende vaststelling van

De hoge Schure

Kortemarkstraat 165 (Torhout)
Hoevesite zogenaamd De hoge Schure, met twee losse bestanddelen aangeduid op de Ferrariskaart van 1770-1778. Ten zuiden van het erf, resterende dwarsschuur met 18de-eeuwse kern, zie hoge roodbakstenen straatgevel met asemgaten en het gebruik van gele baksteen voor hoekkettingen en de omlijsting van de korfboogpoort. De linker- en rechtertravee zijn later toegevoegd. Rechts, restant van beplankt stijl- en regelwerk.