Hoeve met losstaande hoevegebouwen

Beschrijving

Waalbosstraat nr. 7. Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen die voornamelijk dateren uit de 20ste eeuw, rond een begraasd erf met boomgaardrestant, op een oudere hoevesite die opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw. Op de Ferrariskaart (1770-1778) worden drie evenwijdige volumes en een poel weergegeven, het boerenhuis wordt op de huidige plaats aangeduid, aan de noordzijde va

Waalbosstraat 7 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen die voornamelijk dateren uit de 20ste eeuw, rond een met gras begroeid erf met boomgaardrestant, op een oudere hoevesite die opklimt tot de tweede helft van de 18de eeuw. Op de Ferrariskaart worden drie evenwijdige volumes en een poel weergegeven, het boerenhuis wordt op de huidige plaats aangeduid, aan de noordzijde van het erf.