Station Moen

Beschrijving

Bossuitstraat nr. 93. Dwars op de straat ingeplant voormalig station (stopplaats Moen/Bossuit) uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, thans herbestemd tot woning. De oude spoorweg is uitgebroken en vormt heden onderdeel van een fietspad.Stationsgebouw van het halte type 1893 in uitvoering R6. Centraal volume van vier traveeën en twee bouwlagen geflankeerd door twee lagere volumes. Rode ba

Station Moen

Bossuitstraat 93 (Zwevegem)
Voormalig station, stopplaats Moen/Bossuit, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, nu herbestemd tot woning. De oude spoorweg is uitgebroken en vormt heden onderdeel van een fietspad. Stationsgebouw van het halte type 1893 in uitvoering R6. Centraal volume van vier traveeën en twee bouwlagen geflankeerd door twee lagere volumes. Rode baksteenbouw onder pannen daken, centraal deel getypeerd door blind casement.