Tramstatie

Beschrijving

Stationsstraat nr. 27. Voormalig station van de Nationale Maatschappij van de Buurtspoorwegen, cf. historische foto's met op de puilijsten resp. de opschriften: "TRAMSTATIE IN DE VREDE STATION DU PAIX" en "PAKHUIS". Op 28 april 1898 diende de Nationale Maatschappij van de Buurtspoorwegen een vergunningsaanvraag in voor een lijn Diksmuide-Woumen-Merkem-Bikschote-Zuidschote-

Tramstatie

Stationsstraat 27 (Houthulst)
Voormalig station van de Nationale Maatschappij van de Buurtspoorwegen, zie historische foto's met op de puilijsten resp. de opschriften: "TRAMSTATIE IN DE VREDE STATION DU PAIX" en "PAKHUIS". Op 28 april 1898 diende de Nationale Maatschappij van de Buurtspoorwegen een vergunningsaanvraag in voor een lijn Diksmuide-Woumen-Merkem-Bikschote-Zuidschote-Elverdinge-Ieper en een aftakking van Merkem over Noordschote-Reninge-Oostvleteren-Westvleteren-Krombeke tot en met Poperinge. Eenvoudig diephuis van twee bouwlagen en drie traveeën met puntgevel bekroond met drie topstukken, deels in simili. Links aansluitend pakhuis.