Lapidarium

Beschrijving

Sint-Pietersplein z.nr. Lapidarium. In de tweede helft van de jaren 1970 beslist de gemeente om de graven van het voormalige kerkhof bij de Sint-Pieterskerk (cf. Gemeenteplein z.nr.), dat zich van oudsher situeerde ten westen van het kerkportaal op de locatie van het huidige Sint-Pietersplein, over te brengen naar een nieuw aangelegde begraafplaats aan de rand van de gemeente langs de Albr

Lapidarium

Sint-Pietersplein (Oostkamp)
In de tweede helft van de jaren 1970 beslist de gemeente om de graven van het voormalige kerkhof bij de Sint-Pieterskerk over te brengen naar een nieuw aangelegde begraafplaats aan de rand van de gemeente. Aanleiding was het plaatsgebrek op het kerkhof. Daarbij zijn enkele opmerkelijke grafzerken, geselecteerd op basis van de betekenis van de overledene, de symboliek of de typologie van de graven, en de muurgrafplaten afkomstig van de oude begraafplaatsen in de kerk in situ behouden en verzameld in een lapidarium.