Herberg De Vierschaar

Beschrijving

Staatsbaan nr. 2. Café en drankencentrale z.g. "De Vierschaar". Vrijstaande interbellumarchitectuur, volgens kadastergegevens opgetrokken ca. 1938 en vermoedelijk al bij de aanvang als herberg functionerend. De naam verwijst vermoedelijk naar het verderop gelegen "Vierschaer Cabaret" (thans verdwenen), op de hoek van de Deinze- en de Pontstraat en zoals we

Staatsbaan 2 (Dentergem)
Vrijstaande interbellumarchitectuur, volgens kadastergegevens opgetrokken circa 1938 en vermoedelijk al bij de aanvang als herberg functionerend. De naam verwijst vermoedelijk naar het verderop gelegen "Vierschaer Cabaret" (thans verdwenen). Rode baksteenbouw onder mansardedak (mechanische pannen) op arduinen plint. Hoger opgetrokken middentraveeën aan beide straatgevels.