Herenhuis van 1806

Beschrijving

Overleiestraat nr. 57-59. In oorsprong herenhuis van 1806 gebouwd in opdracht van baron F.-L. Triest met monumentale empiregevel. Beschermd als monument bij M.B. van 15.10.2003. Volgens C. Cierkens (1822) en primitief kadaster (ca. 1835) rechthoekig volume aan straatzijde waarachter links kleine koer en centraal grote binnenkoer met afgeronde hoeken, op primitief kadasterplan reeds opges

Herenhuis van 1806

Overleiestraat 57-59 (Kortrijk)
In oorsprong herenhuis van 1806 gebouwd in opdracht van baron F.-L. Triest met monumentale empiregevel. Volgens C. Cierkens en primitief kadaster van circa 1835 rechthoekig volume aan straatzijde waarachter links kleine koer en centraal grote binnenkoer met afgeronde hoeken, op primitief kadasterplan reeds opgesplitst in twee percelen.