Hof ter Beerst

Beschrijving

Schoolstraat nr. 1. Het zogenaamde "Hof ter Beerst", cf. huidige stafkaart. Achterin gelegen wederopbouwhoeve van de jaren 1920 met twee evenwijdige roodbakstenen volumes onder pannen zadeldaken schuin t.o.v. elkaar rondom het verhard erf ingeplant. Met een identieke opstelling reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) onder de naam "C(en)se Zeteler Beerst

Hof ter Beerst

Alfons Van Heestraat 75 (Diksmuide)
Achterin gelegen wederopbouwhoeve van de jaren 1920 met twee evenwijdige bakstenen volumes onder pannen zadeldaken schuin ten opzichte van elkaar elkaar rondom het verhard erf ingeplant. Ten zuiden een boerenhuis van vijf traveeën en twee opkamertraveeën, met rechts aansluitend stal- en schuurvolume, en ten noorden een stalvleugel met oudere kern. De hoeve wordt met een identieke opstelling reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778) onder de naam C(en)se Zeteler Beerst en met ten zuiden ervan een achtvormige omwalling, die mogelijk de oudere kern van de site vormde.