Vrijstaande pastorie in neotraditionele stijl

Beschrijving

Kerkplein nr. 5. Vrijstaande pastorie in neotraditionele stijl uit 1905 (cf. datering met ankers in dakkapel) met invloed van de Brugse stijl (cf. traveenissen). Tegenwoordig in gebruik als kinderdagverblijf. Afgescheiden van straat d.m.v. lage bakstenen tuinmuur met arduinen deksteen en hoekpijlers, versierd met drielob. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mech

Kerkplein (Dentergem)
Vrijstaande pastorie in neotraditionele stijl uit 1905 (zie datering met ankers in dakkapel) met invloed van de Brugse stijl (zie traveenissen). Tegenwoordig in gebruik als kinderdagverblijf. Afgescheiden van straat door middel van lage bakstenen tuinmuur met arduinen deksteen en hoekpijlers, versierd met drielob.