19de-eeuws herenhuis

Beschrijving

Nr. 28, 30. Herenhuis in XIX, thans opgesplitst in winkel en burgerhuis. Breedhuis van zes trav. en twee bouwl. onder zadeldak (leien) met twee dakvensters, uit XVIIA; deels gereconstrueerd en aangepast in XIXB. Huidig uitzicht reeds in ca. 1895 vlg. afbeelding bij L. Plettinck. Laat-renaissancelijstgevel van baksteen, vermoedelijk in twee bouwcampagnes opgetrokken vlg. bouwnaad tussen d

Herenhuis

Noordstraat 28-30 (Veurne)
Herenhuis uit de 19de eeuw, thans opgesplitst in winkel en burgerhuis. Breedhuis van zes travee├źn en twee bouwlagen onder zadeldak (leien) met twee dakvensters, uit de eerste helft van de 17de eeuw; deels gereconstrueerd en aangepast in de tweede helft van de 19de eeuw.