Parochiekerk Heilige Kruisverheffing

Beschrijving

* Zannekinstraat nr. 16. Heropgebouwde parochiekerk toegewijd aan de Heilige Kruisverheffing, te midden van kerkhof. Gelegen binnen het beschermd landschap van de Oudlandpolders van Lampernisse (M.B. van 30.01.2002, ook te Alveringem en Veurne). Georiënteerd bedehuis te midden van een kerkhof, afgezoomd met knotlindes en aan oostelijke, z

Zannekinstraat 16 (Diksmuide)

Orgel kerk Heilig-Kruisverheffing

Lampernisse (Diksmuide)
In 1809 werd een orgel uit het Brugse Sint-Janshospitaal als tweedehands-instrument aangekocht; het zou een werk geweest zijn van D. Berger uit 1781. Werken aan dit orgel geschiedden midden 19de eeuw, door Petrus Albertus Loncke (Hoogstade). Het ging verloren in WO I. In 1928 werd een nieuw orgel gebouwd door Jos. en Pieter Loncke (Esen).