Kasseiweg Allerheiligenberg

Geografisch pakket Diest

Beschrijving

De gekasseide toegangsweg met borstwering naar de Allerheiligenkapel genaamd Allerheiligenberg, is beschermd als monument.

Waarden

De Allerheiligenberg met inbegrip van de gietijzeren borstwering is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Zeer typerende en voor het straatbeeld sterk bepalende gekasseide toegangsweg, waarvan het verloop zeker ongewijzigd bleef sinds de eerste helft van de 20ste eeuw. Visueel en ruimtelijk verbonden met de bedevaartskapel, onderstreept de gekasseide weg het authentieke karakter van de site en geeft hij een meerwaarde aan de Allerheiligenberg. Aansluitend bij het bospad dat leidt naar de Citadel, heeft de kasseiweg een verbindende functie tussen de stedelijke bebouwing in de straat en de als monument beschermde bosrijke site rond de Citadel.

Allerheiligenkapel

Allerheiligenberg 40 (Diest)