Hoeve Het Pannenhuis

Beschrijving

Nr. 76. Z.g. .Het Pannenhuis". Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. onder pannen zadeldaken rondom deels gekasseid, deels begraasd erf met vaalt. Ten N.O., met bomen o.m. knotwilgen, afgezoomde rest van omwalling. Omgevende populierenrij. Ten N.W., boerenhuis met oorspronkelijk vijf, thans vier trav. + twee r.opkamertrav. onder zadeldak (Vlaamse pannen); hogere nok

Groenestraat 76 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder pannen zadeldaken rondom deels gekasseid, deels begraasd erf met vaalt. Ten noordoosten, met bomen onder meer knotwilgen, afgezoomde rest van omwalling. Omgevende populierenrij. Ten noordwesten, boerenhuis met oorspronkelijk vijf, thans vier traveeën + twee opkamertraveeën rechts onder zadeldak (Vlaamse pannen); hogere nok bij vier linker traveeën; overstekende dakrand op houten modillons aan achterzijde. Houten Mariakapelletje tegen de gevel. In kern opklimmend tot circa 1760 volgens bewoners. Ten noordoosten buiten de omwalling, wagenhuis. Ten zuidwesten, deels tot stalling omgebouwde dwarsschuur uit de 19de eeuw.