Sint-Jozefskapel

Beschrijving

Sint-Jozefskapel gelegen op de noordhoek van het kasteeldomein en het doolhof van het "Kasteel van Loppem". Opgericht tussen 1850 en 1874 door de familie van Caloen, kasteelheren te Loppem. Gelegen binnen het beschermde landschap "Park van Loppem", beschermd bij M.B. van 27/08/1985.

Sint-Jozefskapel

Steenbrugsestraat (Zedelgem)
Sint-Jozefskapel gelegen op de noordhoek van het kasteeldomein en het doolhof van het "Kasteel van Loppem". Opgericht tussen 1850 en 1874 door de familie van Caloen, kasteelheren te Loppem. Gelegen binnen het beschermde landschap "Park van Loppem". Rode baksteenbouw met driezijdige apsis en aflijnende baksteenfries onder pagodedak met wolfseind (leien), aan de voorzijde gedragen door houten consoles. Bekronend smeedijzeren kruis. Ingang met spitsboogopening geflankeerd door overhoekse en verjongende steunberen, dubbele vleugeldeur met bewaard schrijnwerk. Zijgevels met spitsboogramen met glas in lood. Altaar achter getraliede spitsboogopening.