Hoeve Vlaeminckpoort of Ieftepoorte

Beschrijving

Kasteeldreef nr. 1. Historische hoeve "Vlaeminckpoort" of "Ieftepoorte", thans is het boerenhuis gerenoveerd en uitgebreid tot villa. Historiek. De eerste bebouwing op deze site dateert van 1494 en betreft een hoeve in eigendom van ridder Cornelis Miles. Het was op dat moment een belangrijke hoeve met veel landerijen rondom. In 1681 wor

Hoeve Vlaeminckpoort

Kasteeldreef 1 (Jabbeke)
Van de hoeve met losse bakstenen bestanddelen omheen een vierkante binnenerf is enkel het boerenhuis bewaard. Het grote, eertijds volledig omwalde erf, is via een hek tussen mooie bakstenen pijlers bewaard, begroeid met klimop. Thans volledig gerenoveerd tot villa en omgeven door een boomrijke tuin.van 1494 en betreft een hoeve in eigendom van ridder Cornelis Miles. Het was op dat moment een belangrijke hoeve met veel landerijen rondom. In 1681 wor