Hoeve Hof ter Lepe

Beschrijving

Eigendom van het Brugse Sint-Janshospitaal. Hoger gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een onverhard erf en met uitzicht op de vallei van de Moubeek.

Hoeve Hof ter Lepe

Kronemolenstraat 37, Moubekestraat 42 (Zedelgem)
Hoger gelegen hoeve met losse bestanddelen rond een onverhard erf en met uitzicht op de vallei van de Moubeek. Eigendom van het Brugse Sint-Janshospitaal reeds vermeld in 1528, was nog in 1971 in het bezit van de Brugse Commissie van Openbare Onderstand. In 1843 wordt het woonhuis aanzienlijk vergroot. Vóór 1932 wordt het schuurstalvolume palend aan het woonhuis vergroot. Woonhuis in verankerde, witbeschilderde baksteen boven een gepekte plint en onder zadeldak (blauwe, Vlaamse pannen). In de voorgevel jaarankers "1843". Schuurstalvolume onder lagere nok met jaartal "1887" in de linkerzijgevel. Verankerde, bruine baksteen onder zadeldak (Vlaamse pannen, enkele bewaarde, licht getoogde muuropeningen onder strekken. Stalling ten westen van het erf met jaartal "1855" in de rechterzijgevel. Verankerde, bruine baksteen onder zadeldak (golfplaten).