Herenhuis

Beschrijving

Nr. 1/ Augustijnenrei. Voormalig woonhuis van de Spaanse consul Gonçalo de Aguilera (ca. 1510-1595). Monumentaal hoekpand op U-vormige plattegrond, een geheel vormend met West-Gistelhof nr. 2. Hoekpand van zes trav. met links een blind gevelvlak + twee trav. en tweeënhalve bouwl. onder zadeldak (Vlaamse pannen). Herenhuis met laatclassicistische gevel van 1839, aansluitend bij deze van Wes

Herenhuis

Oost-Gistelhof 1 (Brugge)
Voormalig woonhuis van de Spaanse consul Gonçalo de Aguilera (circa 1510-1595). Monumentaal hoekpand op U-vormige plattegrond, een geheel vormend met West-Gistelhof nummer 2. Hoekpand van zes traveeën met links een blind gevelvlak en twee traveeën en tweeënhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Herenhuis met laatclassicistische gevel van 1839, aansluitend bij deze van West-Gistelhof nummer 2 van 1840.