Beeld De Flandrien

Beschrijving

Kanegem-Dorp z.nr. Beeld "De Flandrien". Eerbetoon aan oud wielrenner Briek Schotte (1919-2004), op initiatief van de Tieltse heemkundige kring "De Roede van Tielt". Creatie van beeldhouwer Jef Claerhout, onthuld op 5 april 1996 en geplaatst in de binnenbocht van de weg aan zuidzijde van het kerkkoor. Briek Schotte, alias "Yzeren Briek" en geboren Kanegemnaar, wordt bescho

Beeld De Flandrien

Kanegem-Dorp (Tielt)
Eerbetoon aan oud wielrenner Briek Schotte (1919-2004), op initiatief van de Tieltse heemkundige kring "De Roede van Tielt". Creatie van beeldhouwer Jef Claerhout, onthuld op 5 april 1996 en geplaatst in de binnenbocht van de weg aan zuidzijde van het kerkkoor. Briek Schotte, alias "Yzeren Briek" en geboren Kanegemnaar, wordt beschouwd als de laatste der "Flandriens". Hij werd tweemaal wereldkampioen bij beroepsrenners op de weg, in 1948 en 1950.