Café Vlissinghe

Beschrijving

★ Nr. 2. "CaféVlissinghe". De geschiedenis van deze herberg klimt op tot XVI A. Oudste vermelding teruggaand tot 1515 vlg. register van de zestendelen. In zijn huidige vorm bestaande uit twee breedhuizen van twee bouwl. onder een afzonderlijk zadeldak (Vlaamse pannen). Volledig blinde l.gevel van drie trav. uit XVII, r. gevel van twee/drie trav. uit XVI. Verankerde baksten

Herberg Vlissinghe

Blekersstraat 2 (Brugge)
De geschiedenis van deze herberg klimt op tot de eerste helft van de 16de eeuw. Oudste vermelding teruggaand tot 1515 volgens register van de zestendelen. In zijn huidige vorm bestaande uit twee breedhuizen van twee bouwlagen onder een afzonderlijk zadeldak (Vlaamse pannen). Volledig blinde linker gevel van drie traveeën uit de 17de eeuw, rechter gevel van twee/drie traveeën uit de 16de eeuw.