Twee burgerhuizen van 1909

Beschrijving

Plein nr. 27-28. Twee woonhuizen van 1909, cf. opschrift, in eclectische stijl aanleunend bij de art nouveau. Parement van gele baksteen verfraaid met fries van geglazuurde tegels, arduin voor o.m. uitgewerkte lateien. Nr. 28 met driezijdige erker en beglaasde ijzeren deur. Origineel vensterhoutwerk met kleine roedeverdeling van bovenlicht en afgebogen bovenhoeken. STADSARCHIEF KORTRI

Plein 27-28 (Kortrijk)
Burgerhuizen van 1909, zie opschrift, in eclectische stijl aanleunend bij de art nouveau. Parement van gele baksteen verfraaid met fries van geglazuurde tegels, arduin voor onder meer uitgewerkte lateien. Nummer 28 met driezijdige erker en beglaasde ijzeren deur. Origineel vensterhoutwerk met kleine roedeverdeling van bovenlicht en afgebogen bovenhoeken.