Historische hoeve

Beschrijving

Pontstraat nr. 89. Aan de straat gelegen historische hoeve, cf. aanduiding site en weergave van verschillende volumes op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846).Hoeve bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken met vierkante opstelling gegroepeerd rond een verhard erf (kiezel). Oostelijke erfoprit gemarkeerd door bakstenen pij

Pontstraat 89 (Zwevegem)
Historische hoeve, al opgetekende site op de Ferrariskaart 1770-1778 en de Atlas der Buurtwegen circa 1846. Hoeve bestaande uit al dan niet gewitte bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken met vierkante opstelling gegroepeerd rond een verhard erf. Erfoprit gemarkeerd door bakstenen pijlers. 18de-eeuwse Dubbele dwarsschuur onder hoogopgaand zadeldak en stalvleugel met asemgaten en stalvleugel uit tweede kwart van de 20ste eeuw.