Klooster en volksdispensarium

Beschrijving

Nr. 77. Voormalig klooster en volksdispensarium van de zusters van de goddelijke voorzienigheid, heden ingenomen door Openbare Bibliotheek Albrecht Rodenbach. Gebouwd in 1920 met de steun van het Engelse en het Amerikaanse Rode Kruis, cf. gedenksteen "L. COL. KNOWLTON MIXER 25 FEB. 1923". Vier vleugels van twee bouwl. onder pannen zadeldaken; oranje baksteenbouw op gecementeerde plint; open pandg

Arme-Klarenstraat 75 (Roeselare)
Voormalig klooster en volksdispensarium, gebouwd in 1920 met de steun van het Engelse en het Amerikaanse Rode Kruis, zie gedenksteen "L. COL. KNOWLTON MIXER 25 FEB. 1923". Klooster van vier vleugels van twee bouwlagen onder zadeldaken rondom een binnenhof. Kapel in de oostvleugel bewaard. Van de andere vleugels werden de originele bakstenen buitengevels geïntegreerd in een nieuwbouw. Lijstgevels geritmeerd door middel van lisenen en afgelijnd met tandfries.