Belgische militaire begraafplaats

Beschrijving

Hoflandstraat nr. 2 (rechts ervan). Voormalige Belgische militaire begraafplaats. Reeds tijdens de Eerste Wereldoorlog in gebruik, doch de definitieve aanleg dateert pas van 1920. Behalve Belgische en zeven Franse soldaten van de Eerste Wereldoorlog werden hier ook 21 Britse soldaten begraven die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Omstreeks 1968 werd de begraafplaats ontruimd: 11

Opgeheven Belgische militaire begraafplaats

Hoflandstraat (Lo-Reninge)
Opgeheven Belgische militaire begraafplaats. Reeds tijdens de Eerste Wereldoorlog in gebruik, doch de definitieve aanleg dateert pas van 1920. Omstreeks 1968 werd de begraafplaats ontruimd. Aan de straatzijde, roodbakstenen muurtje geritmeerd met bakstenen pijlers en ijzeren hekwerk. Links, gesloten roodbakstenen wachtpaviljoentje onder plat dak met siermetselwerk in dambordpatroon.