Vastgesteld bouwkundig erfgoed

Stedelijk Ziekenhuis (O.C.M.W.), kapel, moederhuis

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van 14-09-2009 tot heden

ID: 25576   URI: https://id.erfgoed.net/aanduidingsobjecten/25576

Besluiten

Besluit houdende vaststelling van de inventaris van het bouwkundig erfgoed en vastgestelde lijst
opheffingsbesluiten, vaststellingsbesluiten: 28-11-2014  ID: 5825

Beschrijving

Nr. 90. Stedelijk Ziekenhuis (O.C.M.W.) op een terrein gevat tussen de Brugsesteenweg ten W., de Gasthuisstraat ten Z. begrensd door het Kleine Bassin en de Ronde Kom, de Handelsstraat ten O. en de Drafstraat ten N. Middenin, het eigenlijke ziekenhuis, op de hoek Brugsesteenweg/Gasthuisstraat de voormalige schuur; aan de Gasthuisstraat ter hoogte van de Ronde Kom de materniteit, aan de HandelsstAanduiding van

Is de vaststelling van

Stedelijk Ziekenhuis: kapel, materniteit, aalmoezenierswoning en schuur

Brugsesteenweg 90 (Roeselare)
Stedelijk Ziekenhuis (O.C.M.W.) op een terrein gevat tussen de Brugsesteenweg ten westen, de Gasthuisstraat ten zuiden begrensd door het Kleine Bassin en de Ronde Kom, de Handelsstraat ten oosten en de Drafstraat ten noorden. Middenin, het eigenlijke ziekenhuis, op de hoek Brugsesteenweg/Gasthuisstraat de voormalige schuur; aan de Gasthuisstraat ter hoogte van de Ronde Kom de materniteit, aan de Handelsstraat de aalmoezenierswoning en het Rustoord "Huize Ten Hove", op de hoek Brugsesteenweg/Drafstraat Home "Ter Dreve". Aangelegde tuin tussen schuur en ziekenhuis.


Is de omvattende vaststelling van

Orgel kapel van het Stedelijk Ziekenhuis (OCMW) & Zusters van Liefde

Roeselare (Roeselare)
In 1963 werd een positief-orgel aangekocht, bij Jos. Loncke en Zonen (Esen). In 2010 hebben de zusters het klooster en het hospitaal (dat zij jarenlang bediend hebben) verlaten; de kloosterorde, die eigenaar was van het instrument, heeft het orgel verkocht aan orgelbouwer J. Bruggeman (Marke); het is mogelijk dat het nog een andere bestemming krijgt.