Vlamertinghe Military Cemetery

Beschrijving

De begraafplaats werd gestart door Franse troepen in 1914. Op de begraafplaats liggen volgens het huidige register 1182 militairen begraven.

Hospitaalstraat (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van R. Blomfield en A.J.S. Hutton. Het betreft een vrij grote begraafplaats, aan voorzijde afgebakend met een natuurstenen muur en fijn uitgewerkte smeedijzeren toegangspoortjes ter hoogte van het 'Cross of Sacrifice' en twee gebouwen met sterk geometrische opbouw. Aan de andere zijden is de begraafplaats met een haag afgebakend. De grafzerken zijn voor een belangrijk deel uit het grijzere Hopton Wood vervaardigd. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.