Apotheek Wostyn

Beschrijving

Markt nr. 29. "Apotheek Wostyn", interbellumpand met licht modernistische inslag, gebouwd volgens kadaster in 1934 naar ontwerp van de Tieltse architect Valère Lievens (cf. signering penant). Bouwheer is apotheker Walter Lodewijk Wostyn die de bestaande apotheek, gesticht door Lodewijk Wostyn en gevestigd in een neoclassicistisch pand, laat herbouwen. Het pand dient herste

Apotheek Wostyn

Markt 29 (Tielt)
Interbellumpand met licht modernistische inslag, gebouwd volgens kadaster in 1934 naar ontwerp van de Tieltse architect Valère Lievens. Bouwheer is apotheker Walter Lodewijk Wostyn die de bestaande apotheek, gesticht door Lodewijk Wostyn en gevestigd in een neoclassicistisch pand, laat herbouwen. Breedhuis van drie bouwlagen onder gemansardeerd dak; twee vlak afgedekte dakkapellen. Parement van lichtgele baksteen met verwerking van roodbruine baksteen voor winkelpui, banden, omlijstingen en bekleding van uitkragende centrale travee. Natuurstenen plint. Bovenbouw met rechthoekige erkers, rechts breed overkragend waarboven bakstenen balkonleuning met getrapte belijning.