Eenheidsbebouwing

Beschrijving

* Kemmelbergstraat nrs. 7-13. Eenheidsbebouwing van eclectische enkelhuizen makende de hoek met de Koningstraat (nrs. 64-66). Net als de panden Koningstraat nrs. 64-66 zijn de panden nrs. 7 en 9 gebouwd in 1897; nrs. 11 en 13 reeds gebouwd in 1893 (inscripties tussen gebroken frontons in Kemmelbergstraat) naar ontwerp van architect J. Gobin (Oostende) (cf. inscriptie in plint). Het compl

Eenheidsbebouwing van eclectische burgerhuizen

Kemmelbergstraat 7-13, Koningsstraat 64-66 (Oostende)
Eenheidsbebouwing van eclectische enkelhuizen makende de hoek met de Koningsstraat en de Kemmelbergstraat. Net als de panden Koningsstraat nummers 64-66 zijn de panden Kemmelbergstraat nummers 7 en 9 gebouwd in 1897; nummers 11 en 13 reeds gebouwd in 1893 naar ontwerp van architect J. Gobin.

Is de omvattende vaststelling van

Eclectisch burgerhuis

Koningsstraat 64 (Oostende)
Eclectisch burgerhuis volgens kadaster opgetrokken in 1897, deel uitmakend van het belle-epoque-ensemble op de hoek met Kemmelbergstraat.