Provinciaal Hof

Straat Markt
Locatie Markt 3 (Brugge)

Provinciaal Hof

Markt 3, Brugge (West-Vlaanderen)

T-vormig gebouw in neo-Brugse stijl met representatieve westvleugel als dominant, centraal element van de oostelijke Marktzijde; de oostelijke achtervleugel met vergaderfunctie is omgeven door een kleine binnenplaats en tuin aansluitend bij die van de ambtswoning van de gouverneur; in de zuidwestelijke oksel van beide vleugels bevindt zich het deels ingebouwde trappenhuis met de staatsietrap.

Beschrijving

Nr. 3. Provinciaal Hof.T-vormig gebouw in neo-Brugse stijl met representatieve W.-vleugel als dominant, centraal element van de O.-Marktzijde (fig. 134); de O.-achtervleugel met vergaderfunctie is omgeven door een kleine binnenplaats en tuin aansluitend bij die van de ambtswoning van de gouverneur (Burg, nr. 3); in de Z.W.-oksel van beide vleugels bevindt zich het deels ingebouwde trappenhui