Dorpswoning met dieper in gelegen vlasschuren

Beschrijving

Leiestraat nr. 60/ Dageraadstraat. Half vrijstaand enkelhuis met dieper in gelegen vlasschuren zijde Dageraadstraat, gebouwd in 1911 in opdracht van familie Derycke, cf. kadastrale gegevens. In 1913 wordt achter de magazijnen een vlasfabriek gebouwd en wordt tegen de vlasschuur een klein volume gebouwd. In 1941 heeft de zwingelarij 13 vlaszwingelmolens. Woonhuis met eenvoudige bakstenen l

Vlashandelaarswoning met vlasschuren

Dageraadstraat 4, Leiestraat 60 (Kuurne)
Half vrijstaand enkelhuis met dieperin gelegen vlasschuren zijde Dageraadstraat, gebouwd in 1911 in opdracht van familie Derycke, zie kadastrale gegevens. In 1913 wordt achter de magazijnen een vlasfabriek gebouwd en wordt tegen de vlasschuur een klein volume gebouwd. In 1941 heeft de zwingelarij 13 vlaszwingelmolens.