Zandbergkruis

Beschrijving

Zandbergstraat z.nr. Wegkruis z.g. "Zandbergkruis" op het kruispunt met de Kruiskerkestraat en de Zandberg. De oorsprong van het kruis gaat eventueel terug tot 1242, wanneer bisschop Walter de Marvis de afbakening van de parochies in het bisdom komt vastleggen. Zijn verslag vermeldt het plaatsen van kruisen in de omgeving, dit wellicht om de grenzen te markeren. In 1504 wo

Zandbergkruis

Zandbergstraat zonder nummer (Ruiselede)
Zandbergstraat z.nr. Wegkruis z.g. "<italic>Zandbergkruis</italic>" op het kruispunt met de Kruiskerkestraat en de Zandberg. De oorsprong van het kruis gaat eventueel terug tot 1242, wanneer bisschop Walter de Marvis de afbakening van de parochies in het bisdom komt vastleggen. Zijn verslag vermeldt het plaatsen van kruisen in de omgeving, dit wellicht om de grenzen te markeren. In 1504 wo