Parochiekerk Sint-Jozef en de Gelukzalige Karel de Goede

Beschrijving

Kloosterstraat nr. +1/ Alberic Deleustraat. Parochiekerk toegewijd aan Sint-Jozef en de Gelukzalige Karel de Goede. Georiënteerde neoromaanse basilicale kruiskerk van 1935-1936 naar plannen van architect R. Lemahieu (Gullegem), cf. inwijdingsplaat in het portaal. Omringend park met ten zuiden parking. Arduinen gedenksteen voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Werel

Kloosterstraat zonder nummer (Torhout)
Kloosterstraat nr. +1/ Alberic Deleustraat. <italic>Parochiekerk</italic> toegewijd aan Sint-Jozef en de Gelukzalige Karel de Goede. Georiënteerde neoromaanse basilicale kruiskerk van 1935-1936 naar plannen van architect R. Lemahieu (Gullegem), cf. inwijdingsplaat in het portaal. Omringend park met ten zuiden parking. Arduinen gedenksteen voor de slachtoffers van de Eerste en Tweede Werel