Eenheidsbebouwing met burgerhuis en herberg Gasthof De Beiaard

Beschrijving

Nr. 45, 47. Eenheidsbebouwing met burgerhuis (nr. 45) en herberg z.g. .Gasthof De Beiaard" vlg. uithangbord, in neo-Vlaamse-renaissancestijl met stijlkarakteristieken van de streek, n.o.v. architect P. Vandervoort (Ukkel) van 1921. Breedhuizen o.m. met enkelhuisopstand (nr. 45), van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen). Verzorgde baksteenarchitectuur cf. baksteensculptur

Recollettenstraat 45-47 (Nieuwpoort)
Eenheidsbebouwing in neo-Vlaamserenaissance-stijl met stijlkarakteristieken van de streek, naar ontwerp van architect P. Vandervoort van 1921. Verzorgde baksteenarchitectuur confer baksteensculpturen van vensterboogvelden met bloemenkorf en schelp; aflijnend fries met geometrische motieven. Begane grond met links herbergpui onder bakstenen druiplijst: houten constructie met vleugeldeur tussen gekoppelde vensters, onder latei versierd met rozetten en tandlijst rustend op maskers.