Ferme Vanwalleghem

Beschrijving

Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels bekiezeld en deels begraasd erf.

Ferme Vanwalleghem

Kleiweg 4 (Wingene)
Hoeve bestaande uit losse bestanddelen gegroepeerd rondom een deels bekiezeld en deels met gras begroeid erf. Op de kaart van Ferraris 1770-1778 staat de site weergegeven. Op het primitief kadasterplan (circa 1829) zijn een boerenwoning, schuur, stal in U-vormige opstelling en een verderop gelegen bakhuis opgetekend binnen een boomgaard. Een mutatieschets van 1873 registreert het jaar daarvoor de omvorming van de oorspronkelijke boerenwoning tot stal en de bouw van de huidige boerenwoning. Breedhuis met dubbelhuisopstand van vier traveeën en één bouwlaag onder een pannen zadeldak met dakruiter en klokje. Schuur met geïntegreerd wagenkot en aardappelkelder.