Samenstel van twee boerenarbeiderswoningen

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Heirweg nrs. 142-144. Samenstel van twee eenlaagswoningen ten zuiden van de straat, schuin ten opzichte van de rooilijn gelegen. Opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw, aangeduid als woonhuis op de kaart van het derde kanton "Droogenbroothoeck" van het landboek van Sint-Baafs-Vijve (1763). Voorkomend op het primitief kadasterplan (ca. 1830) met bakhuis ten oosten

Samenstel van boerenarbeiderswoningen

Heirweg 142-144 (Wielsbeke)
Samenstel van twee éénlaagswoningen ten zuiden van de straat, schuin ten opzichte van de rooilijn gelegen. Opklimmend tot het derde kwart van de 18de eeuw, aangeduid als woonhuis op de kaart van het derde kanton "Droogenbroothoeck" van het landboek van Sint-Baafs-Vijve (1763).