Kruisboom

Beschrijving

Kruiswegestraat z.nr. op de hoek met Oude Tieltstraat. Kruisboom, geknotte linde met kruisbeeld achter glas. In 1457 is er in Ruiselede voor het eerst sprake van een "Cruyswege". Dit zou eerder verwijzen naar een ommegang volgens de Kruisweg van Christus dan naar een aanduiding van een kruispunt van enkele wegen. In elk geval bestaat er in Ruiselede zeker al vóór 1645 op H

Knotlinde met ommegangkapel

Kruiswegestraat, Oude Tieltstraat (Ruiselede)
Op de hoek met Oude Tieltstraat. Kruisboom, geknotte linde met kruisbeeld achter glas. In 1457 is er in Ruiselede voor het eerst sprake van een "Cruyswege". Dit zou eerder verwijzen naar een ommegang volgens de Kruisweg van Christus dan naar een aanduiding van een kruispunt van enkele wegen. In elk geval bestaat er in Ruiselede zeker al vóór 1645 op Heilige Drievuldigheidszondag een jaarlijkse ommegang waar deze vierde statie deel van uit maakt.