Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Kasteelstraat nr. 10. Neoclassicistisch burgerhuis, volgens kadaster samen met een naastgelegen pakhuis gebouwd in 1853 voor de Meulebeekse molenaar - later koopman - Joannes Storme. Na opeenvolgende splitsingen, verenigingen en omvorming van het pakhuis tot woning, wordt in 1953 een haakse achterbouw met halfronde uitbouw opgericht en het jaar erna een grote houtzagerij achteraan het huis

Kasteelstraat 10 (Meulebeke)
Neoclassicistisch burgerhuis, volgens kadaster samen met een naastgelegen pakhuis gebouwd in 1853 voor de Meulebeekse molenaar - later koopman - Joannes Storme. Dubbelhuis van vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (nok evenwijdig met straat; zwartgeglazuurde mechanische pannen); nieuw dakvlakvenster. Breed uitkragende, vernieuwde kroonlijst. Lijstgevel met aangepast parement van lichtgele siersteen, gesigneerd "G. DE CAIGNY EMELGHEM".