Hoeve Ter Marren

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

Beschrijving

Ketelstraat nr. 15. Historische hoeve z.g. "TER MARREN", voor het eerst vermeld op het einde van de 14de eeuw als leen, eigendom van de Heer van Komen. Vanaf de 15de eeuw tot aan de Franse Revolutie, achtereenvolgens eigendom van de familie van der Gracht, de heren Liedekerke, Basta en Lens.Eertijds volledig omwalde hoeve met thans verdwenen torenpoort, als dusdanig aangeduid op een plan v

Hoeve Ter Marren

Ketelstraat 15 (Wevelgem)
Heden deels omwalde hoeve bestaande uit al dan niet geschilderde bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken. Geheel met semigesloten opstelling rond een geasfalteerd erf. Woonhuis met vernieuwde erfgevel doch met oudere kern. Gedateerde stalvleugel 1881, tweede stalvleugel, dubbele dwarsschuur en cichorei-ast.

Wordt opgevolgd door

Hoeve Ter Marren