Boerenarbeidershuisje

Beschrijving

Nr. 35. Alleenstaand boerenarbeidershuisje van het langgestrekte type cf. r. aanpalend schuurtje, met bakstenen stoep en voortuintje, gelegen haaks op doodlopende, geasfalteerde veldwegel. L.g. met analoog georiënteerde, minder interessante bebouwing van één bouwl. Onder zadeldak, bestaande uit XIX-hoevetje (nr. 37), voormalig XXa-schoolgebouwtje (nr. 36) en XIX-arbeidershuisje (nr. 34); vnl. ho

Boerenarbeiderswoning

Bellestraat 19 (Alveringem)
Alleenstaand boerenarbeidershuisje van het langgestrekte type, zie rechts aanpalend schuurtje, met bakstenen stoep en voortuintje. Bestaande uit 19de-eeuws hoevetje (nummer 37), voormalig schoolgebouwtje uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (nummer 36) en 19de-eeuws arbeidershuisje (nummer 34); voornamelijk houten kozijnconstructies. Breedhuis van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Oude kern uit de tweede helft van de 18de eeuw (?), vermoedelijk met verstening uit de eerste helft van de 20ste eeuw van de oorspronkelijk in stijl- en regelwerk opgetrokken lange gevels.