Herenhuis

Beschrijving

Nr. 59. Dieperin gelegen vrijstaand herenhuis met voortuin, geflankeerd door opslagplaatsen; aan de straat afgezet door gietijzeren hekwerk op arduinen plint. Toegangspoorten gemarkeerd door zware bakstenen pijlers. Neoclassistisch getint dubbelhuis van ca. 1880 opgetrokken i.o.v. steenbakker E. Stragier-Haghedooren. Onderkelderd bakstenen breedhuis van vijf trav. en twee bouwl. onder mansardeda

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Herenhuis met opslagplaatsen

Sint-Petrus en Paulusstraat 59-61, 57A (Roeselare)
Dieper gelegen vrijstaand herenhuis met voortuin, geflankeerd door opslagplaatsen; aan de straat afgezet door gietijzeren hekwerk op arduinen plint. Neoclassicistisch getint dubbelhuis van circa 1880; vijf traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak; drie dakkapellen met driehoekig fronton. Links en rechts, twee magazijnen met werkplaats in aansluitende bouwstijl. Linker magazijn heropgebouwd in 1946, naar ontwerp van A. Decan.