Station Poperinge

Beschrijving

Nr. 167. Station. Enig overblijvend exemplaar van de spoorwegarchitectuur uit XIX aan de lijn Kortrijk-Poperinge; naar analogie met het eerste station te Ieper (1854), vermoedelijk gebouwd door de "Société anonyme des Chemins de Fer de la Flandre Occidentale" met als beheerder-directeur W.D. Chantrell, een Brugse ondernemer van Engelse afkomst. 1851-1854: aanleg van de spoorlijn Kortrijk-Poperin

Station Poperinge en telegraafkantoor

Ieperstraat 165 (Poperinge)
Dit station is het enige overblijvende exemplaar van de spoorwegarchitectuur uit de 19de eeuw aan de lijn Kortrijk-Poperinge. Het werd opgetrokken naar analogie met het eerste station te Ieper (1854). Heden is het een eindstation via Ieper en Kortrijk verbonden met het binnenland. Links laag bakstenen telegraafkantoortje onder zadeldak, uit het eerste kwart van de 20ste eeuw.