Onze-Lieve-Vrouwekapelletje

Beschrijving

Donsegemstraat z.nr./ Artemeersstraat. O.-L.-Vrouwekapelletje, gelegen aan de erftoegang van hoeve nr. 10, onder een oude linde. Opgericht ca. 1945 door landbouwer Octave Lanckriet, mogelijk ter vervanging van een oudere kapel, cf. aanduiding "Chapelle" op het primitief kadasterplan (ca. 1830) op de zuidelijke hoek van de straat (op huidige topografische kaarten nog steeds

Onze-Lieve-Vrouwekapelletje met knotlinde

Donsegemstraat (Tielt)
Onze-Lieve-Vrouwekapelletje, gelegen aan de erftoegang van hoeve, onder een oude linde. Opgericht circa 1945 door landbouwer Octave Lanckriet. Betonnen staakkapelletje bestaande uit staak in voegwerkimitatie, met mijtervormige nis en bekronend kruis afgewerkt in granito. De linde staat aan de erftoegang en is mogelijks aangeplant als welkomstboom.