Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte: toren en koor

Gemeente Ham
Straat Heldenplein
Locatie Heldenplein 1 (Ham)

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte

Heldenplein 1, Ham (Limburg)

De plattegrond beschrijft een vierkante westtoren, een driebeukig schip van drie traveeën, een transeptarm van één travee en een koor van een rechte travee met driezijdige sluiting, aan de zuidzijde geflankeerd door de kapel van de Heren van Ham.

Beschrijving

De bescherming als monument betreft de massieve ijzerzandstenen toren en het koor met driezijdige sluiting van de parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Geboorte.

Waarden

De toren en het koor van de Onze-Lieve-Vrouwkerk zijn beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu kunstwaarde

in casu oudheidkundige waarde