Woning De Tassche

Straat Oude Burg
Locatie Oude Burg 11, Oude Burg 4 (Brugge)

Woning De Tassche en woning Daembart

Oude Burg 4, 11, Brugge (West-Vlaanderen)

Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift: "ANNO / 1718" refererend aan de verstening van de houten gevel. Bewaarde oude 15de-16de-eeuwse kern.

Beschrijving

Nr. 11/ Kartuizerinnenstraat. Z.g. "De Tassche" cf. cartouche met afbeelding tas. Barok getint diephuis met een achterliggend breed- en diephuis. Cartouches in de boogvelden van de voorgevel met opschrift met opschrift: "ANNO / 1718" refererend aan de verstening van de houten gevel. Bewaarde oude XV-XVI-kern cf. interieur. Oorspronkelijk enkelhuis omgevormd tot dubbelhuis in 1902. Verfraaiende "