Neoclassicistische villa Ter Beuken

Beschrijving

Nr. 3. Z.g. "Ter Beuken" (cf. steen in postament toegangspoort). Villa met neoclassicistische inslag uit XX b; gelegen middenin beboomde tuin, afgezet met gietijzeren hek tussen bakstenen postamenten met ingeschreven spiegels (fig. 128). Dubbelhuis van vijf trav., verhoogde begane grond en twee bouwl. onder leien schilddak; twee dakkappelen. Gele baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor o.

Villa Ter Beuken

Moorsledestraat 3 (Moorslede)
Villa met neoclassicistische inslag uit het tweede kwart van de 20ste eeuw; gelegen middenin beboomde tuin, afgezet met gietijzeren hek tussen bakstenen postamenten met ingeschreven spiegels. Dubbelhuis van vijf traveeën, verhoogde begane grond en twee bouwlagen onder leien schilddak; twee dakkappelen.