Burgerhuis naar ontwerp van F. Vanhee

Beschrijving

Nr. 415-417/ Koningsstraat. Beeldbepalend woon-/winkelhuis n.o.v. F. Vanhee (Roeselare), van 1924; i.o.v. beenhouwer V. Bouckaert. Onderkelderd hoekpand van vijf + vier trav. waartussen een afgeschuinde hoektrav. oplopend in afgeknotte puntgevel (afwijkend van bouwplan); winkeldeur. Markante lichte baksteenbouw met geometrisch gebruik van rode baksteen. Rijkelijk gebruik van arduin voor o.m. de

Rumbeeksesteenweg 415-417 (Roeselare)
Beeldbepalend woon-/winkelhuis naar ontwerp van F. Vanhee, van 1924 in opdracht van beenhouwer V. Bouckaert. Onderkelderd hoekpand van vijf + vier traveeën waartussen een afgeschuinde hoektravee oplopend in afgeknotte puntgevel. Markante lichte baksteenbouw met geometrisch gebruik van rode baksteen. Rijkelijk gebruik van arduin.