Gemeentelijke jongensschool

Beschrijving

* Burgstraat nr. 5. Voormalige gemeentelijke jongensschool gebouwd in 1953 op een onbebouwd stuk grond, eigendom van de Commissie der Openbare Onderstand (het latere OCMW). In de jaren 1960 in gebruik als openbare bibliotheek en in de jaren 1980 als voorlopige huisvesting van het gemeentelijk Uilenspiegelarchief. Thans zijn er o.m. twee boekhandels in gevestigd en vindt het "museum

Burgstraat 5 (Damme)
* Burgstraat nr. 5. Voormalige gemeentelijke jongensschool gebouwd in 1953 op een onbebouwd stuk grond, eigendom van de Commissie der Openbare Onderstand (het latere OCMW). In de jaren 1960 in gebruik als openbare bibliotheek en in de jaren 1980 als voorlopige huisvesting van het gemeentelijk Uilenspiegelarchief. Thans zijn er o.m. twee boekhandels in gevestigd en vindt het "<italic>museum