Gemeentelijke jongensschool

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

* Burgstraat nr. 5. Voormalige gemeentelijke jongensschool gebouwd in 1953 op een onbebouwd stuk grond, eigendom van de Commissie der Openbare Onderstand (het latere OCMW). In de jaren 1960 in gebruik als openbare bibliotheek en in de jaren 1980 als voorlopige huisvesting van het gemeentelijk Uilenspiegelarchief. Thans zijn er o.m. twee boekhandels in gevestigd en vindt het "museum

Burgstraat 5 (Damme)
Ommuurd L-vormig gebouwencomplex in historiserende stijl. Poortgebouw aan straatzijde met aan oostzijde grote vleugel haaks op de straat en aan noordzijde tweede gebouw parallel met de straat. Tuin ten oosten van het complex, binnenkoer aan de westzijde, beide ommuurd door hoge tuinmuur voorzien van steunberen.

Wordt opgevolgd door