Spermaliehof

Beschrijving

Bruggesteenweg nr. 41. Z.g. "SPERMALIEHOF" cf. gevelsteen in poort. Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Voormalige abdijhoeve, sinds 1972 naast landbouwbedrijf ook uitgebaat voor hoevetoerisme. Historische hoeve teruggaand op het klooster en kapel "Onze-Lieve-Vrouw van Nieuwland", gelegen in het gehucht van Honkevliet, later Sint-Pieterskapelle genaamd, gesticht door een zeke

Spermaliehof

Brugsesteenweg 41 (Middelkerke)
Kwaliteitsvolle wederopbouwhoeve gesigneerd architect T. Raison en gedateerd door middel van gevelsteen "Spermaliehof herbouwd in 1920", qua stijl de doorsnee-wederopbouwhoeven overstijgend en aansluitend bij het bouwprogramma aangegeven door de architecten T. Raison en A. Ronse in het boek "Fermes et constructions rurales en West-Flandre".