Burgerhuis in art-decostijl Dolores

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Plantenstraat nr. 12. Z.g. "DOLORES" cf. opschrift boven deur. Enkelhuis in art deco, uit interbellum. Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën (nok evenwijdig met straat). Verticaliserend gevelfront van baksteen en witte simili. Brede venstertravee met hoeklisenen oplopend in aflijnende balustrade en voorts gemarkeerd door trapezoïdale bow-window over bel-etage en tweede bo

Art-deco-burgerhuis Dolores

Plantenstraat 12 (Oostende)
Enkelhuis in art deco, uit interbellum. Souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën (nok evenwijdig met straat). Verticaliserend gevelfront van baksteen en witte simili. Brede venstertravee met hoeklisenen oplopend in aflijnende balustrade en voorts gemarkeerd door trapezoïdale bow-window over bel-etage en tweede bouwlaag.

Wordt opgevolgd door