Hoeve 't Lange Water

Beschrijving

Hertsbergsestraat nr. 52/ Kampveldstraat. Hoeve "'t Lange Water" gelegen op de hoek met de Kampveldstraat in de wijk Erkegem. Hoeve volgens de literatuur gebouwd 1632 en herbouwd in de 18de eeuw. De benaming "'t Lange Water", die vroeger ook betrekking had op het gehucht, verwijst naar een nabij gelegen plaats het Lange Water, volgens De Flou voor het eers

Hertsbergsestraat 52 (Oostkamp)
Hoeve met losse bestanddelen, gelegen rondom een met gras begroeid erf en toegankelijk aan de straatkant tussen twee bakstenen pijlers ten noordwesten gelegen van het woonhuis. Aan de straatkant ligt, georiënteerd naar het erf, het lange boerenhuis met oorspronkelijk geïncorporeerde paardenstal. Ten zuidoosten van het huis situeert zich de imposante schuur, die later deels is verbouwd tot stal. Ten westen van het huis ligt een vrijstaand stalgebouw met ten westen ervan een tweede stalgebouw en een bakhuis.