Stadsvilla 't onzent van 1911

Beschrijving

Sint-Amandslaan nr. 30. Stadsvilla z.g. "'t onzent" van 1911, naar ontwerp van J. de Coene. Eclectisch hoekpand aanleunend bij de Engelse cottage-architectuur cf. houten bow-windos en erkers o.m. torenachtig uitgewerkt aan de Kollegestraat. Ommuurde tuin met smeedijzeren hekwerk. Lijstgevel van simili-natuursteen verfraaid door arduinen hoekbanden, negblokken en deuromlijstingen. Portaal

Villa t' Onzent en omgevende tuin

Kollegestraat 5 (Kortrijk)
De driegevelvilla, ontworpen door Jozef De Coene, werd opgetrokken in de modieuze cottagestijl, geïnspireerd door de arts-and-crafts-beweging, met decoratieve elementen in art-nouveaustijl. Door de inplanting op een langwerpig hoekperceel ontstaat er een ruime en heldere tuinstrook aan de zijkant en de achterkant van de woning.